De wandklok, dat irritante ding dat ’s morgens op werkdagen onnatuurlijk snel tikt, is een basiselement in elke eet- of woonkamer. In eerste plaats is het een functioneel iets, maar waarom het oog ook niets gunnen? Volgende fraaie wandklokken doen net dat tikkeltje meer dan enkel het uur aangeven.

House Doctor Clock Couture LT0200

House Doctor Clock Couture wandklok

De Clock Couture wandklok is er eentje van het Deense House Doctor. House Doctor is een enthousiast en uitdagend interieurmerk dat nog steeds gerund wordt door de familie. Hun Clock Couture past met de fraaie gouden boord in werkelijk elk soort interieur. Design hoeft duidelijk niet complex te zijn. Dat laatste komt zeker ook de leesbaarheid van deze wandklok ten goede.

Internoitaliano Turi

Internoitaliano Turi

Dit koperen stukje vakwerk komt verder van het denkwerk van Dario Gaudio. De Turi wandklok brengt een ode aan de potten en pannen die in vroegere tijden de muren van Italiaanse keukens decoreerden. Waar keukens nu geminimaliseerd worden, blijft enkel nog de tijd over die we erin doorbrengen. Alleen al kijken naar de sublieme afwerking van de Turi klok geeft voldoening.

Ferm Living Wall Wonder

Ferm Living Wall Wonder klok

Flashback naar de les geometrie met de Ferm Living Wall Wonder wandklok. Nog meer dan de andere is dit “wandwonder” naast een uurwerk ook een uniek stuk decoratie. Dit model bestaat uit een verniste eiken driehoek, een wijzerplaat van laminaat, en wijzers van messing. Het geheel is 41 cm hoog en 35 cm breed. Dankzij het ingebouwde Quartz-systeem is de Wall Wonder het van het voor onze punctuele medemens.

Karlsson Marble Delight

Karlsson Marble Delight marmer wandklok

Hoe laat is het? Hoog tijd voor marmer! Deze uiterst chique wijzerplaat van de Karlsson Marble Delight kon ik niet laten passeren. Deze kanjer kan je in witte en zwarte marmer-look verkrijgen. Voor de rand heb je keuze uit goud en koper, dat betreft de bovenste rand. De onderste rand van de zwarte versie is steeds wit en die van de witte versie heeft een zwarte kleur, kwestie van een mooi contrast te krijgen.

Bestel online bij vtwonen

Norm Architects Marble

Norm Architects Marble Wandklok

Nog eentje die uit dezelfde rotsblok gesneden lijkt, is de Marble van Norm Architects. En deze klok ziet er niet alleen zo uit, hij is zelfs gemaakt van echt marmer. De ontwerpers van Norm kozen ervoor alle onnodige details te strippen om zo bij dit prachtexemplaar te komen. Dat maakt deze wandklok tijdloos design.

“Waar smartphones de traditionele klokken in onze maatschappij vervangen, hopen wij op een wedergeboorte van de klassieke wandklok, een object dat niet alleen mooi is maar zichzelf ook onderscheidt. De Marble wandklok ademt nostalgie, en we kozen voor een materiaalcombinatie dat de meeste menselijke zintuigen aanspreekt, iets essentieel voor een designer”

Jonas Bjerre-Poulsen (designer)

Bestel online bij MisterDesign

Normann Copenhagen Bold

Normann Copenhagen Bold wandklok

De Bold wandklok heeft zijn naam niet gestolen. Een gedurfd ontwerp met dikke, vette wijzers maken hem er misschien onhandig uitzien, de Norm Architects Bold is enig in zijn soort. Hij werd ontworpen om in het oog te springen, net zoals vetgedrukte letters dat ook doen. Deze speelse look in combinatie met de fleurige kleuren maken de Bold wandklok van James Wagell een enig decoratiestuk in elke ruimte. Het uur tot op de minuut exact aflezen wordt echter moeilijk.

Bestel online bij lefliving

Karlsson Marble Hexagon

karlsson marble hexagon wandklok

Net zoals de Norm Marble komt de Hexagon klok van Karlsson recht van bij de steenkapper. Doordat hij gemaakt is van echt marmer heeft elke klok een uniek uiterlijk met de kenmerkende nerven erin. En nee een wandklok moet niet altijd rond zijn, een zeshoek is eens zo cool. Dankzij zijn uitgesproken vorm past hij perfect in hedendaagse tot vintage interieurs.

Bestel online bij vtwonen

Zuiver Time Bandit

Zuiver Time Bandit wandklok

Zo kan het ook. Een wandklok hoeft niet altijd aan de muur te hangen.

Dat ik fan ben van minimalisme is nu wel duidelijk. De Time Bandit wandklok van Zuiver is wederom strak en simpel. De nummertjes moet je er zelf bij denken. De Time Bandit heeft mijn hart alvast gestolen.

Zoals je ziet moet je een klok niet per se aan de muur ophangen. Zet hem bovenop je dressoir of schapje naast andere decoratiespullen, dat is eens iets anders.

Bestel online bij vtwonen

Puik Art Clork

Toegegeven, de Puik Art Clork is geen wandklok. Toch wou ik deze nog aanhalen. De Clork (heb je ‘m trouwens?) is een ontwerp van de jonge Ernst Koning. De witte wijzerplaat, de zwarte wijzers en de body van kurk geven de Clork een leuk en uniek contrast. De uitstulping aan de rechterkant is er niet alleen om het van tafel rollen te beletten, het is ook gewoon een leuke touch.

Puik Art Clork tafelklok

Tof dat ik even een beetje van je tijd mocht stelen. Hang het zeker aan de grote klok als er iets naar jouw smaak tussen zat. Welke wandklokken ontbreken volgens jou nog in dit lijstje? Laat het gerust weten in de comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu