Bouwen is gelijk aan keuzes maken. Iets wat we zelf zo snel mogelijk willen doen. Want inderdaad, wij (ik en mijn vriendin) gaan bouwen! Al van veel vrienden horen zeggen dat dat werkelijk wonderen doet voor een relatie /sarcasme… Omdat we op het vlak van bouwen zelf zo goed als complete noenes zijn, zakten we dit weekend af naar Batibouw. Doel: inspiratie opdoen, al enkele knopen doorhakken én zoveel mogelijk gratis stuff meegraaien.

Keuken

We zien graag een strak interieur zolang er ook warmte en elegantie inzit. Het mag niet klinisch modern worden. Doorgaans vinden we onze smaak wel in het Scandinavische genre. De keukens van Kvik wisten ons qua look dus absoluut te bekoren. De keuken op de stand was er eentje met een composiet blad met marmeren look (Bianco Arabescato). Vooral van dat werkblad waren we weg van. De kasten zelf zouden we liever zien zonder de omkadering en tevens in een donkerdere kleur. Zet daar dan nog de messing kraan (Newform XT) bij en de keuken is wat ons betreft af!

Modu light Keuken Kvik marmer blad

Het werkblad met marmeren look konden we wel smaken.

Keuken Kvik marmer blad

Kvik keuken Batibouw bouwbeurs 2017

Ook de Lightyears Suspence (excl.) mag er in dit geheel wezen!

Badkamer

In het badkamer-rayon vonden we vooral de badkamermeubelen van Ethnicraft erg leuk. Ethnicraft is een Belgische firma uit Boom gespecialiseerd in authentiek, houten meubilair. De warme houtstructuur doet je samen met de spierwitte wasbak en de grote ronde spiegel gewoon enorm welkom voelen.

Batibouw bouwbeurs 2017 Ethnicraft badkamer

Soberheid is troef bij het Ethnicraft meubilair maar da’s absoluut niet erg.

Qua betegeling staan er nog wel wat opties open. Hoewel… We zouden de betegeling in eenzelfde kleur willen afgezien van één strook of wand. Deze strook – noem het accentstrook – moet het geheel openbreken en opvrolijken. Welke tegel deze strook moet opvullen is nog een klein raadsel. Wat we wel weten is dat het merk Revoir Paris hier een erg uitgebreid assortiment in heeft. De Gilles Ocean print vonden we allebei alvast een winnaar, maar msschien net niet retro genoeg.

Revoir Paris Gilles Ocean tegels badkamer

De Gilles Ocean tegel van Revoir Paris oogt jong en fris.

Batibouw bouwbeurs 2017 Revoir Paris tegels

En of je keuze hebt in tegels met print.

Facadesteen

Een toch wel essentieel element van onze woonst zullen de stenen zijn. Qua facadesteen zal het wellicht iets in het donker rode genre worden, met hier en daar een donkerdere schakering in. Aangezien we voor een moderne stijl gaan, kiezen we voor een huis zonder voegen. De stenen zullen bijgevolg gelijmd in plaats van gemetst worden. Bij Wienerberg kwam onze smaak overeen met de steen Forum Pampas. Bij Vandersanden Group staan de Boston, Salvia, Robusta en Carbon op ons kijklijstje.

Batibouw bouwbeurs 2017 steen Forum Pampas Wienerberger

De Forum Pampas stenen van Wienerberger.

Vandersande Group stenen

In de running van Vandersanden: Boston, Salvia, Robusta en Carbon.

Woning VM Mono Architecten

Een moderne woning in zo’n donker rode steen die ons bevalt, vonden we op Abitaz.

Ramen

Bij die rode gevelsteen horen in onze ogen zo donker mogelijke raamkozijnen. Aan de achterkant zien we een groot schuifraam dat tevens de hoek omgaat, wel zitten. Alleen moeten we nog bekijken hoe het in dat geval met de ondersteuning van de bovenverdieping zit. Maar da’s voer voor de architect.

Batibouw bouwbeurs 2017 Engels hoekraam

Zo’n hoekraam zonder kader kwamen we o.a. tegen bij Engels ramen.

Voordeur

De getuigen van Jehova en de plaatselijke wafelverkoper hadden we graag een robuuste, donkere deur voorgeschoteld. Bij Sapa troffen we er eentje waar we op slag verliefd op werden.

Batibouw bouwbeurs 2017 Sapa voordeur

De Avantis 95 paneeldeur van Sapa was een fijne binnenkomer op de beurs.

Vloer

Keuzestress zal ik het nog niet noemen maar inzake vloerbekleding is er nog heel wat mogelijk. Onze leefruimte wordt normaal gezien één open ruimte. De vloer willen we doorheen deze ruimte eentonig houden. Een keramische houttegel lijkt ons alleszins een fraaie en onderhoudsvriendelijke oplossing. Je hebt het knusse uitzicht van hout zonder het gevaar op krassen. Daarnaast staat ook gepolierd beton en een (donker) grijze tegel nog in optie.

Keramisch parket Mattina Bianco

Keramisch parket met grauwere Mattina Bianco look. Foto: Tegelmegashop

Keramisch parket Mattina Bianco

Keramisch parket met warme Oxford Roble houttint.


Moe en met een tas vol bouw- en inspiratiefolders trokken we huiswaarts. Over de meeste zaken konden we het alvast eens worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu